Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe "co-nieco" na świąteczny, sylwestrowy lub karnawałowy stół. Ciasteczka są kruche i lekko kwaskowate. Warto się skusić i zrobić je. Z podanych proporcji wychodzi około 30 ciastek.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112941
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 265
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 577
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 496
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 876
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112941
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 265
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 577
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 496
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 876
Składniki
Z przesianej mąki, proszku do pieczenia, masła i startej na drobnych oczkach marchewki zarobić ciasto. Przy zarabianiu, gdyby było za rzadkie, podsypać na stolnicy mąką. Na godzinę w woreczku foliowym do lodówki.
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm. Pokroić na kwadraty o boku 5-6 cm. Na każdy położyć cząstkę śliwki. Zrobić z każdego ciastka kopertę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka ułożyć od siebie w pewnych odstępach. Piec w nagrzanym piekarniku 25 minut w 180 st. C.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą z cukru pudru i soku z cytryny.