Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe "co-nieco" na świąteczny, sylwestrowy lub karnawałowy stół. Ciasteczka są kruche i lekko kwaskowate. Warto się skusić i zrobić je. Z podanych proporcji wychodzi około 30 ciastek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Z przesianej mąki, proszku do pieczenia, masła i startej na drobnych oczkach marchewki zarobić ciasto. Przy zarabianiu, gdyby było za rzadkie, podsypać na stolnicy mąką. Na godzinę w woreczku foliowym do lodówki.
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm. Pokroić na kwadraty o boku 5-6 cm. Na każdy położyć cząstkę śliwki. Zrobić z każdego ciastka kopertę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka ułożyć od siebie w pewnych odstępach. Piec w nagrzanym piekarniku 25 minut w 180 st. C.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą z cukru pudru i soku z cytryny.