Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche i smaczne. Można je przechowywać nawet miesiąc w zamkniętych pudełkach.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 253
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25196
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 253
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25196
Składniki
Miękkie masło włożyć do misy miksera i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko i aromat. Wciąż ucierając dodawać przesianą mąkę, proszek i sól. Jeszcze chwilę wyrabiać. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wycinać krążki. Każdy posmarować żółtkiem zmieszanym z mlekiem i docisnąć do cukru trzcinowego. Piec 15 minut w temperaturze 175 stopni.