Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche i smaczne. Można je przechowywać nawet miesiąc w zamkniętych pudełkach.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25852
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2939
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1375
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25852
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2939
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1375
Składniki
Miękkie masło włożyć do misy miksera i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko i aromat. Wciąż ucierając dodawać przesianą mąkę, proszek i sól. Jeszcze chwilę wyrabiać. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wycinać krążki. Każdy posmarować żółtkiem zmieszanym z mlekiem i docisnąć do cukru trzcinowego. Piec 15 minut w temperaturze 175 stopni.