Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są dość kaloryczne ze względu na sporą ilość masła. Ale po upieczeniu umieszczamy je w pudełkach i zjadamy po kilka do kawy czy herbaty. Są przepyszne. Pachną masłem i po ugryzieniu dosłownie rozpływają się w ustach.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 305
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2331
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 442
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 305
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2331
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 442
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Składniki
Wszystkie składniki posiekać nożem. Stopniowo dodawać po łyżce jogurtu lub śmietany bo ciasto jest suche i trudno się zlepia. Wyrabianie nie należy do najłatwiejszych i wymaga sporo wysiłku fizycznego. Dopiero po kilku minutach wygniatania, staje się miękkie i gładkie. Owijamy je folią spożywczą i umieszczamy na godzinę w lodówce. Odcinamy po niewielkim kawałku i wałkujemy cieniutko, podsypując blat delikatnie mąką. Wycinamy dowolne kształty. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Niczym nie smarujemy ani nie posypujemy cukrem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni góra/dół i pieczemy 8-10 minut do lekkiego zrumienienia. Przekładamy do zamykanych pojemników. Mogą leżeć nawet miesiąc. Są pyszne. Po ugryzieniu dosłownie rozpływają się w ustach.