Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, kruche ciasteczka maślane, które zachowują smak i świeżość nawet do 3-4 tygodni. Wystarczy przechowywać je w suchym, szczelnym pojemniku. Dla podkręcenia smaku ciasteczka maślane przed pieczeniem można posmarować białkiem i oprószyć cukrem lub po upieczeniu przełożyć domowymi powidłami. W każdej wersji będą zachwycające.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7478
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 957
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7478
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 957
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsyp cukier, wbij całe jajko i dodaj pokrojone w kostkę masło. Z podanych składników zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
Kruche ciasto przełóż na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na placek o grubości około 3-4 mm. Za pomocą foremek wytnij ciasteczka.
Ciasteczka przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni (grzałka góra-dół) przez około 8-10 minut (do delikatnego zrumienienia).
Ciasteczka maślane przechowuj w suchym, szczelnym pojemniku. Smacznego!