Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, kruche ciasteczka maślane, które zachowują smak i świeżość nawet do 3-4 tygodni. Wystarczy przechowywać je w suchym, szczelnym pojemniku. Dla podkręcenia smaku ciasteczka maślane przed pieczeniem można posmarować białkiem i oprószyć cukrem lub po upieczeniu przełożyć domowymi powidłami. W każdej wersji będą zachwycające.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6923
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5173
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2198
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6923
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5173
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2198
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsyp cukier, wbij całe jajko i dodaj pokrojone w kostkę masło. Z podanych składników zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
Kruche ciasto przełóż na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na placek o grubości około 3-4 mm. Za pomocą foremek wytnij ciasteczka.
Ciasteczka przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni (grzałka góra-dół) przez około 8-10 minut (do delikatnego zrumienienia).
Ciasteczka maślane przechowuj w suchym, szczelnym pojemniku. Smacznego!