Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i chilli to diabelsko dobre połączenie! Przekonajcie się i rozgrzejcie! :-)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15807
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4785
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 495
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15807
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4785
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 495
Składniki
Mąkę, cukier, cynamon i proszek wrzucamy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy zimne masło oraz chili i wyrabiamy ciasto. Dodajemy syrop klonowy lub miód oraz czekoladę i wyrabiamy jednolite ciasto. Gdyby było zbyt suche dodajemy kilka łyżek mleka. Formujemy niewielkie kulki i lekko je spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach i pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180◦C. Smacznego! :-)