Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny przepis na kruche i maślane ciasteczka. Wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki, rozwałkować ciasto, powycinać ulubione kształty i włożyć na 10 minut do piekarnika.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7479
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 961
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7479
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 961
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Miękkie masło zmiksuj wraz z cukrem. Gdy masa będzie puszysta, a słodzik przestanie chrzęścić, dodaj jajko i ekstrakt z wanilii. Całość miksuj jeszcze przez minutę.
Do maślanej masy wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Miksuj na najmniejszych obrotach do momentu połączenia się składników.
Stolnicę oprósz mąką i przenieś gotowe ciasto. Rozwałkuj na grubość 5 mm. Wykrawaj ciasteczka i układaj w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 10 minut.