Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny przepis na kruche i maślane ciasteczka. Wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki, rozwałkować ciasto, powycinać ulubione kształty i włożyć na 10 minut do piekarnika.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 55
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 71
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 556
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 55
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 71
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 556
Składniki
Miękkie masło zmiksuj wraz z cukrem. Gdy masa będzie puszysta, a słodzik przestanie chrzęścić, dodaj jajko i ekstrakt z wanilii. Całość miksuj jeszcze przez minutę.
Do maślanej masy wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Miksuj na najmniejszych obrotach do momentu połączenia się składników.
Stolnicę oprósz mąką i przenieś gotowe ciasto. Rozwałkuj na grubość 5 mm. Wykrawaj ciasteczka i układaj w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 10 minut.