Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukacie inspiracji na słodkie przekąski, które zaserwujecie dzieciom w Halloween? Te ciasteczka przygotujecie w zaledwie kilka chwil. Są niezwykle proste, a do tego smaczne i efektowne. Z pewnością przykują uwagę wszystkich gości!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 432
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8508
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13433
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 432
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8508
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13433
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
Wszystkie biszkopty od spodu smarujemy kremem czekoladowym. Do połowy przyklejamy małe pianki marshmallow (jedna obok drugiej na całej powierzchni biszkoptu) - to będą zęby naszych ciasteczkowych potworów. Następnie do pianek przyklejamy drugą część biszkoptu.
Teraz zabieramy się za oczy. Draże smarujemy z jednej strony kremem czekoladowym. Następnie przyklejamy je do dużych pianek marshmallow. Pianki z drażami również smarujemy z drugiej strony kremem czekoladowym i przyklejamy je do złożonych biszkoptów. Dwie pianki umieszczamy obok siebie, tak aby stanowiły oczy naszego ciateczkowego potworka. Gotowe ciasteczka układamy na talerzu. Talerz dookoła dekorujemy drażami. Gotowe!