Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 609
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 984
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1978
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 609
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 984
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1978
Składniki
Płatki owsiane lub musli, wiórki kokosowe, cukier puder oraz mąkę wsypać do miski i wszystko dokładnie wymieszać.
Masło lub margarynę roztopić w rondelku na niewielkim ogniu, po czym dodać miód. Wymieszać razem. Sodę rozpuścić w 2 łyżkach wrzącej wody i dodać do rondelka z masłem i miodem, a następnie wlać całość do miski ze składnikami suchymi i wymieszać.
Z owsianej macy lepić kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i wykładać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, zachowując odstępy między ciasteczkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 8-10 minut. Po wyjęciu ciasteczka są miękkie, należy zostawić je na blaszce na kilka minut, a następnie przenieść na kratkę do całkowitego wystudzenia.