Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne zdrowe ciasteczka owsiane z dodatkiem żurawiny i słonecznika
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5298
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8590
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17430
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 568
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5298
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8590
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17430
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 568
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Składniki
W misce połącz wszystkie suche składniki, żurawinę i ziarna Wlej roztopione masło i wymieszaj Dodaj jajka, miód i połącz łyżką Odstaw na 30 min, aż płatki owsiane nieco napęcznieją Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj porcje ciasta wielkości łyżki stołowej Uformuj okrągłe ciasteczka i spłaszcz łyżką * Zachowaj odstępy pomiędzy ciasteczkami, ponieważ urosną w trakcie pieczenia
Piecz ok. 12 min w temperaturze 180°C do czasu zrumienienia się ciasteczek Wystudzone ciasteczka polej czekoladą