Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu, mięciutkie, pożywne oraz pyszne ciasteczka owsiane z kokosem i bananem. Świetnie sprawdzą się jako zdrowy deser lub energetyczna przekąska w ciągu dnia.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 275
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1042
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4093
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 275
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1042
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4093
Składniki
Do miski wsypujemy płatki owsiane, mąkę, wiórki kokosowe, cukier oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do suchych składników. Dodajemy także jajka oraz olej i ponownie mieszamy.
Powstałą masę wykładamy porcjami na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa jest dość rzadka, więc warto zrobić to zwilżonymi dłońmi. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy około 17 - 18 minut (do lekkiego zarumienienia).
* Ciasteczka bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika są jeszcze bardzo miękkie, dlatego należy odczekać chwilę, aby delikatnie stężały. Pysznie smakują jako dodatek do mleka, kawy lub kakao.