Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, kruche, delikatne - przypominające domowe biszkopty. Cieszą nie tylko ko ale również podniebienie.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 126
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6918
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 278
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 513
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 126
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6918
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 278
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 513
Składniki
Masło z cukrem pudrem ucieramy na puch, dodajemy jajko, aromat i miksujemy aż masa będzie jednolita. Stopniowo dodajemy obie mąki wymieszane z sodą. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je w dość sporych odstępach na blaszce.
Szyjkę od butelki maczamy w ciemnym kakao i na każdej kulce robimy odcisk (do połowy głębokości kulki), tak aby nadać kształt pieczarki. Gotowe wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175º, pieczemy ok 15 minut.