Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne piernikowo-czekoladowe ciasteczka z orzechami laskowymi. Małe co nieco do kawy :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112924
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 243
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 515
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 470
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 838
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112924
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 243
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 515
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 470
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 838
Składniki
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mąkę mieszamy z proszkiem, cynamonem i przyprawą do piernika. Miękkie masło ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy po jednym jajku i roztopiona czekoladę. Masę mieszamy z suchymi składnikami i wyrabiamy na gładkie ciasto. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczamy i posypujemy posiekanymi orzechami. Ciasteczka pieczemy ok 12-15 minut w 160 stopniach. Smacznego :)