Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne piernikowo-czekoladowe ciasteczka z orzechami laskowymi. Małe co nieco do kawy :)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22081
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 105
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 386
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 111
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 160
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22081
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 105
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 386
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 111
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 160
Składniki
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mąkę mieszamy z proszkiem, cynamonem i przyprawą do piernika. Miękkie masło ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy po jednym jajku i roztopiona czekoladę. Masę mieszamy z suchymi składnikami i wyrabiamy na gładkie ciasto. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczamy i posypujemy posiekanymi orzechami. Ciasteczka pieczemy ok 12-15 minut w 160 stopniach. Smacznego :)