Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka. Zawsze wszystkim smakują i są o niebo lepsze od tych ze sklepu.
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17429
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 831
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4532
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17429
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 831
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4532
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku. Wystudzić. Jajka utrzeć na puch z cukrem. Stopniowo dodawać masło i śmietanę, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przenieść na stolnicę i wyrabiać kilka minut. Podypywać mąki jeśli jest taka potrzeba. Zrobić kulę. Włożyć do woreczka foliowego i schłodzić w lodówce ok 45 min. Po wyjęciu z lodówki dzielić na porcje. Robić wałki i kroić na małe kawałki. Robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać na stolnicy i delikatnie wałkować na kształt elipsy. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor po każdej stronie. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Gotowe. Można osypać cukrem pudem. Zapakować do pudełka i w drogę. Smacznego.