Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego do kawusi czy herbatki , idealnie kruche a jednocześnie rozpływające się w ustach . Smakują dużym i małym ciasteczkowym potworkom .
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 54
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4351
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 54
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4351
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Składniki
Cukier oraz cukier waniliowy ugnieść z masłem lub margaryną (masło lepsze gdyż ciasteczka wychodzą bardziej kruche ) później dodać całe jajka a na koniec przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę . Zagnieść jednolite ciasto . Na chwilę schłodzić .
Następnie wyciskamy przez maszynkę do ciastek , jeśli nie mamy maszynki to możemy rozwałkować ciasto i wycinać wykrawkami . Piec około 15 minut w temperaturze 170-180 ºC .
Przestudzone ciasteczka dekorujemy lukrem .