Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego do kawusi czy herbatki , idealnie kruche a jednocześnie rozpływające się w ustach . Smakują dużym i małym ciasteczkowym potworkom .
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 772
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2044
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 772
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2044
Składniki
Cukier oraz cukier waniliowy ugnieść z masłem lub margaryną (masło lepsze gdyż ciasteczka wychodzą bardziej kruche ) później dodać całe jajka a na koniec przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę . Zagnieść jednolite ciasto . Na chwilę schłodzić .
Następnie wyciskamy przez maszynkę do ciastek , jeśli nie mamy maszynki to możemy rozwałkować ciasto i wycinać wykrawkami . Piec około 15 minut w temperaturze 170-180 ºC .
Przestudzone ciasteczka dekorujemy lukrem .