Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kupuj, musztardę przygotuj samodzielnie. Będziesz zachwycony jej smakiem. Błyskawicznie w przygotowaniu ciasteczka z kleiku ryżowego. Kluczem do uzyskania idealnego wypieku jest prawidłowe napowietrzenie masy za pomocą miksera. Przepis podchodzi z 511. odcinka programu "Ewa gotuje".
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4572
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4572
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Miękkie masło utrzeć. Gdy zbieleje porcjami wsypać cukier cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Po jednym wybić jajka. Zmiksować. Wsypać kleik ryżowy i wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać łopatką.
Z masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. W każdym ciasteczku zrobić wgłębienie. Nałożyć powidła i migdały.
Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C.