Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kupuj, musztardę przygotuj samodzielnie. Będziesz zachwycony jej smakiem. Błyskawicznie w przygotowaniu ciasteczka z kleiku ryżowego. Kluczem do uzyskania idealnego wypieku jest prawidłowe napowietrzenie masy za pomocą miksera. Przepis podchodzi z 511. odcinka programu "Ewa gotuje".
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13512
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 127
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 298
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13512
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 127
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 298
Składniki
Miękkie masło utrzeć. Gdy zbieleje porcjami wsypać cukier cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Po jednym wybić jajka. Zmiksować. Wsypać kleik ryżowy i wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać łopatką.
Z masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. W każdym ciasteczku zrobić wgłębienie. Nałożyć powidła i migdały.
Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C.