Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka robi się bardzo szybko, są bardzo smaczne.
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4676
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 273
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 796
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1131
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 379
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4676
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 273
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 796
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1131
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 379
Składniki
Mąkę przesypać do miseczki i do mąki pszennej wkroić małe kawałki zimnego masła. Połączyć i kolejno dodawać pozostałe składniki tj, twaróg, żółtka, sól i zapach pomarańczowy. Ciasto zagnieść, utoczyć kulę, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na ok. godzinę. Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na placki ok 3 mm i wykroić kółka. Gruby cukier wysypać do miseczki. Kółka obtaczać cukrem z dwóch stron i składać najpierw na pół i jeszcze na raz na pół. Lekko dociskać. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 - 30 min. Czas pieczenia zależy od grubości naszych kółek. Smacznego.