Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37290
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37290
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w bardzo drobną kostkę. Skropić sokiem z cytryny.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo rozpuszczone masło. Ucierać. Następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Mieszać do połączenia składników.
Na koniec dodać jabłuszka. Wymieszać.
Małe porcje ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20-25 min.
Gotowe, wystudzone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem.
Z tej porcji wyszło mi 20 ciasteczek.
Smacznego.