Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 559
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 559
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w bardzo drobną kostkę. Skropić sokiem z cytryny.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo rozpuszczone masło. Ucierać. Następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Mieszać do połączenia składników.
Na koniec dodać jabłuszka. Wymieszać.
Małe porcje ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20-25 min.
Gotowe, wystudzone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem.
Z tej porcji wyszło mi 20 ciasteczek.
Smacznego.