Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1462
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 220
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7024
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 320
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1462
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 220
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7024
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 320
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 272
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w bardzo drobną kostkę. Skropić sokiem z cytryny.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo rozpuszczone masło. Ucierać. Następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Mieszać do połączenia składników.
Na koniec dodać jabłuszka. Wymieszać.
Małe porcje ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20-25 min.
Gotowe, wystudzone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem.
Z tej porcji wyszło mi 20 ciasteczek.
Smacznego.