Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2594
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 746
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14035
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2594
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 746
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14035
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w bardzo drobną kostkę. Skropić sokiem z cytryny.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo rozpuszczone masło. Ucierać. Następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Mieszać do połączenia składników.
Na koniec dodać jabłuszka. Wymieszać.
Małe porcje ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20-25 min.
Gotowe, wystudzone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem.
Z tej porcji wyszło mi 20 ciasteczek.
Smacznego.