Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z twarogu z korzenną przyprawą i śliwkowymi powidłami - czyli mieszanka świątecznych smaków i aromatów.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 683
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 736
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 683
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 736
Składniki
Zimne masło ścieramy na tarce lub kroimy drobno. Twaróg rozdrabniamy widelcem. Mieszamy oba składniki. Dodajemy mąkę, jajko, sól, cukier, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Ciasto zagniatamy i wkładamy do lodówki do schłodzenia na około godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na około 6-8mm (w razie potrzeby podsypujemy mąką) i kroimy w prostokąty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym robimy palcem wgłębienie i nakładamy po pół łyżeczki powideł śliwkowych. Pieczemy w 180 stopniach przez 18-20 minut. Studzimy. Najlepsze są następnego dnia.