Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutkie, chrupciutkie..... Znikają jeszcze przed Świętami. Tyle w skrócie można o nich powiedzieć.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 31
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 31
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Składniki
Z mąki, masła, jajek, 6 łyżek cukru pudru i zimnej wody zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części, 3 z nich zawinąć w woreczek i dać do lodówki. Ciasto z pierwszej części rozwałkować na grubość 2-3 mm podsypując blat mąką, wykrawać kształty foremkami (wg Waszej fantazji), kłaść na wysmarowanej masłem blaszce. Piec w temperaturze 180, góra-dół przez 12-15 min na złoty kolor. Przestudzone ciasteczka przekładać dżemem lub marmoladą i sklejać . Wierzch udekorować cukrem pudrem. * Ja używam gładkiego dżemu mango/marakuja, ale pomarańczowy lub gładki brzoskwiniowy też będzie pasował.