Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutkie, chrupciutkie..... Znikają jeszcze przed Świętami. Tyle w skrócie można o nich powiedzieć.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1019
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4427
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2811
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38744
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1019
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4427
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2811
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38744
Składniki
Z mąki, masła, jajek, 6 łyżek cukru pudru i zimnej wody zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części, 3 z nich zawinąć w woreczek i dać do lodówki. Ciasto z pierwszej części rozwałkować na grubość 2-3 mm podsypując blat mąką, wykrawać kształty foremkami (wg Waszej fantazji), kłaść na wysmarowanej masłem blaszce. Piec w temperaturze 180, góra-dół przez 12-15 min na złoty kolor. Przestudzone ciasteczka przekładać dżemem lub marmoladą i sklejać . Wierzch udekorować cukrem pudrem. * Ja używam gładkiego dżemu mango/marakuja, ale pomarańczowy lub gładki brzoskwiniowy też będzie pasował.