Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne ciasteczka bez mąki, cukru i jajek. Przygotujesz je w mgnieniu oka. Jeśli jesteś amatorem kremów orzechowych, ten wypiek przypadnie Ci do gustu. Wskazówka – jeśli nie chcesz używać kupnego masła orzechowego, zrób właśnie. Rozgrzej patelnię, wsyp orzechy i trzymaj przez chwilę na średnim ogniu. Następnie przesyp je do blendera i zmiksuj na gładką pastę.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 97
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4455
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 97
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4455
Składniki
Czekoladę posiekaj na drobne kawałki.
Masło orzechowe przełóż do miski, wlej syrop klonowy, dodaj sól i posiekaną czekoladę. Całość dokładnie wymieszaj i włóż na 30 minut do lodówki.
Po upływie czasu z masy formuj kulki i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Piecz w 200 stopniach z funkcją termoobiegu przez 10 minut.