Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne ciasteczka bez mąki, cukru i jajek. Przygotujesz je w mgnieniu oka. Jeśli jesteś amatorem kremów orzechowych, ten wypiek przypadnie Ci do gustu. Wskazówka – jeśli nie chcesz używać kupnego masła orzechowego, zrób właśnie. Rozgrzej patelnię, wsyp orzechy i trzymaj przez chwilę na średnim ogniu. Następnie przesyp je do blendera i zmiksuj na gładką pastę.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99143
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 640
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5117
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13801
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99143
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 640
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5117
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13801
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Składniki
Czekoladę posiekaj na drobne kawałki.
Masło orzechowe przełóż do miski, wlej syrop klonowy, dodaj sól i posiekaną czekoladę. Całość dokładnie wymieszaj i włóż na 30 minut do lodówki.
Po upływie czasu z masy formuj kulki i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Piecz w 200 stopniach z funkcją termoobiegu przez 10 minut.