Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne ciasteczka bez mąki, cukru i jajek. Przygotujesz je w mgnieniu oka. Jeśli jesteś amatorem kremów orzechowych, ten wypiek przypadnie Ci do gustu. Wskazówka – jeśli nie chcesz używać kupnego masła orzechowego, zrób właśnie. Rozgrzej patelnię, wsyp orzechy i trzymaj przez chwilę na średnim ogniu. Następnie przesyp je do blendera i zmiksuj na gładką pastę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10192
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2823
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1926
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 741
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10192
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2823
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1926
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 741
Składniki
Czekoladę posiekaj na drobne kawałki.
Masło orzechowe przełóż do miski, wlej syrop klonowy, dodaj sól i posiekaną czekoladę. Całość dokładnie wymieszaj i włóż na 30 minut do lodówki.
Po upływie czasu z masy formuj kulki i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Piecz w 200 stopniach z funkcją termoobiegu przez 10 minut.