Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto sięgać od czasu do czasu po amarantus. Jest wartościowy odżywczo i nie zawiera glutenu. Moje ciasteczka z amarantusa są bez mąki, cukru i proszku do pieczenia. Można powiedzieć samo zdrowie. A do tego szybkie w przygotowaniu i smaczne. Bardzo serdecznie polecam.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1228
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1732
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9061
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1228
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1732
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9061
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki suszone namoczyć na kilka minut w gorącej wodzie. Następnie wodę odlać, a śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wrzucić amarantus. Wbić jajka, dodać miód, olej, pokrojone śliwki i wiórki kokosowe. Zagnieść ciasto. Odrywać kawałki i formować z nich kulki. Ja je lekko spłaszczałam dłońmi. Poukładać na blaszce zachowując odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 12-15 minut.