Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto sięgać od czasu do czasu po amarantus. Jest wartościowy odżywczo i nie zawiera glutenu. Moje ciasteczka z amarantusa są bez mąki, cukru i proszku do pieczenia. Można powiedzieć samo zdrowie. A do tego szybkie w przygotowaniu i smaczne. Bardzo serdecznie polecam.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94058
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2782
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3567
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1653
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2332
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94058
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2782
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3567
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1653
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2332
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki suszone namoczyć na kilka minut w gorącej wodzie. Następnie wodę odlać, a śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wrzucić amarantus. Wbić jajka, dodać miód, olej, pokrojone śliwki i wiórki kokosowe. Zagnieść ciasto. Odrywać kawałki i formować z nich kulki. Ja je lekko spłaszczałam dłońmi. Poukładać na blaszce zachowując odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 12-15 minut.