Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto sięgać od czasu do czasu po amarantus. Jest wartościowy odżywczo i nie zawiera glutenu. Moje ciasteczka z amarantusa są bez mąki, cukru i proszku do pieczenia. Można powiedzieć samo zdrowie. A do tego szybkie w przygotowaniu i smaczne. Bardzo serdecznie polecam.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 165
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1725
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 331
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 165
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1725
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 331
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki suszone namoczyć na kilka minut w gorącej wodzie. Następnie wodę odlać, a śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wrzucić amarantus. Wbić jajka, dodać miód, olej, pokrojone śliwki i wiórki kokosowe. Zagnieść ciasto. Odrywać kawałki i formować z nich kulki. Ja je lekko spłaszczałam dłońmi. Poukładać na blaszce zachowując odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 12-15 minut.