Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto sięgać od czasu do czasu po amarantus. Jest wartościowy odżywczo i nie zawiera glutenu. Moje ciasteczka z amarantusa są bez mąki, cukru i proszku do pieczenia. Można powiedzieć samo zdrowie. A do tego szybkie w przygotowaniu i smaczne. Bardzo serdecznie polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117813
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8271
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1469
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117813
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8271
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1469
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki suszone namoczyć na kilka minut w gorącej wodzie. Następnie wodę odlać, a śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wrzucić amarantus. Wbić jajka, dodać miód, olej, pokrojone śliwki i wiórki kokosowe. Zagnieść ciasto. Odrywać kawałki i formować z nich kulki. Ja je lekko spłaszczałam dłońmi. Poukładać na blaszce zachowując odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 12-15 minut.