Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodaję szybki i łatwy przepis na ciasteczka bez dodatku cukru. Wychodzą bardzo smaczne,a ich wykonanie jest banalnie proste.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 799
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 214
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31436
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 457
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 799
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 214
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31436
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 457
Składniki
Użyłam ciecierzycę z puszki. Najpierw zawartość puszki przesypałam na sitko i umyłam pod bieżącą wodą aby wypłukać z ciecierzycy całą zalewę. Następnie przesypałam do miski dodałam obranego banana i całość zblendowałam na jednolitą masę.
Dodałam wiórki kokosowe i rodzynki i wymieszałam wszystko łyżką. Z tak przygotowanej masy formowałam tej samej wielkości kulki które potem spłaszczałam ręką.
Na blachę położyłam papier do pieczenia,który przesmarowałam lekko olejem,aby zapobiec przywarciu ciasteczek. Uformowane ciastka układałam na tak przygotowanej blaszce. Piekłam przez 15min w 180 stopniach z termoobiegiem,po tym czasie przełożyłam na drugą stronę i piekłam jeszcze około 10min. Smacznego!