Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodaję szybki i łatwy przepis na ciasteczka bez dodatku cukru. Wychodzą bardzo smaczne,a ich wykonanie jest banalnie proste.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Składniki
Użyłam ciecierzycę z puszki. Najpierw zawartość puszki przesypałam na sitko i umyłam pod bieżącą wodą aby wypłukać z ciecierzycy całą zalewę. Następnie przesypałam do miski dodałam obranego banana i całość zblendowałam na jednolitą masę.
Dodałam wiórki kokosowe i rodzynki i wymieszałam wszystko łyżką. Z tak przygotowanej masy formowałam tej samej wielkości kulki które potem spłaszczałam ręką.
Na blachę położyłam papier do pieczenia,który przesmarowałam lekko olejem,aby zapobiec przywarciu ciasteczek. Uformowane ciastka układałam na tak przygotowanej blaszce. Piekłam przez 15min w 180 stopniach z termoobiegiem,po tym czasie przełożyłam na drugą stronę i piekłam jeszcze około 10min. Smacznego!