Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodaję szybki i łatwy przepis na ciasteczka bez dodatku cukru. Wychodzą bardzo smaczne,a ich wykonanie jest banalnie proste.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1329
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 268
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 48
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1329
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 268
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 48
Składniki
Użyłam ciecierzycę z puszki. Najpierw zawartość puszki przesypałam na sitko i umyłam pod bieżącą wodą aby wypłukać z ciecierzycy całą zalewę. Następnie przesypałam do miski dodałam obranego banana i całość zblendowałam na jednolitą masę.
Dodałam wiórki kokosowe i rodzynki i wymieszałam wszystko łyżką. Z tak przygotowanej masy formowałam tej samej wielkości kulki które potem spłaszczałam ręką.
Na blachę położyłam papier do pieczenia,który przesmarowałam lekko olejem,aby zapobiec przywarciu ciasteczek. Uformowane ciastka układałam na tak przygotowanej blaszce. Piekłam przez 15min w 180 stopniach z termoobiegiem,po tym czasie przełożyłam na drugą stronę i piekłam jeszcze około 10min. Smacznego!