Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka uwielbiane przez moje dzieci. Cudownie kruche, dominuje w nich smak czekolady, który równoważy lekko kwaśny smak żurawiny. Robi się je naprawdę szybko i są bardzo proste w wykonaniu.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2818
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 233
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 109
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2818
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 233
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 109
Składniki
Masło utrzeć z cukrem.
Stopniowo do masła dodawać jajka.
Do utartej masy dosypywać stopniowo przesianą mąkę z sodą.
Żurawinę przesiekać, zmieszać z groszkami czekoladowymi (ja zakupiłam je w Lidlu). Jeśli nie posiadacie groszków to kupcie gorzką czekoladę i posiekajcie ją na drobne kawałki. Jeśli ktoś lubi może dodać również orzechy, polecam orzechy laskowe.
Mieszaninę żurawiny i czekolady (ewentualnie orzechów) dodać do ciasta i dokładnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Z ciasta formować małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego) i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach ponieważ ciastka się "rozpłyną". Piec do zrumienienia ciasta. W zależności od piekarnika 10-12 min.
Upieczone ciastka wystudzić na kratce. Przechowywać w metalowej puszcze.