Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybie i smaczne ciasteczka na deser.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, oczyścić z nasion i pokroić w ósemki. Ciasto odwinąć, wyprostować na tym samym pergaminie i pokroić ostrożnie na 10-12 kwadratów. Jajko rozbełtać z mlekiem i cukrem, następnie posmarować ciasto i przenieść na blachę. Kawałki jabłek rozłożyć po jednym na kwadracie ciasta, zlepić kwadraty u góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor przez 15 minut.