Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie do przygotowania ciasteczka bez jajek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14078
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1622
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16034
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14078
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1622
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16034
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6449
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i posiekać nożem. Następnie wlać jasne piwo zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki na 1godz. Po godzinie ciasto rozwałkować, pokroić radełkiem w kwadraty. Obrane jabłka pokroić na cząstki. Na każdy kawałek ciasta kłaść kawałek jabłka, poprószyć cynamonem, sklejać przeciwległe końce kwadratu. Układać na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp.180 stopni około 15 minut.