Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie do przygotowania ciasteczka bez jajek.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 572
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11617
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 572
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11617
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i posiekać nożem. Następnie wlać jasne piwo zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki na 1godz. Po godzinie ciasto rozwałkować, pokroić radełkiem w kwadraty. Obrane jabłka pokroić na cząstki. Na każdy kawałek ciasta kłaść kawałek jabłka, poprószyć cynamonem, sklejać przeciwległe końce kwadratu. Układać na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp.180 stopni około 15 minut.