Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przekąska do kawy, aby umilić sobie dzień. Są mięciutkie. Wyraźnie wyczuwa się smak jabłka. Z podanych proporcji powinno wyjść około 20 ciastek.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12617
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12617
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 161
Składniki
Twaróg zmiksować blenderem lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do miski przełożyć wszystkie składniki: obydwie mąki, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy, masło, twaróg. Wyrobić ciasto. Gdyby było lepkie, dodać nieco więcej mąki. Na około godzinę do lodówki. Potem rozwałkowywać na grubość kilku milimetrów. Wykrawać szklanką kółka. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciastka nałożyć cząstki jabłek. Przykryć je kolejnymi krążkami ciastek i docisnąć brzegi. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 15-17 minut. Po wystudzeniu lukier utarty z cukru pudru i soku z cytryny.