Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka z ulubioną marmoladą. Jeśli macie w spiżarni zachomikowaną tę od babci, idealnie nada się do wypieku słodkości.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5274
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5274
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Masło utrzyj z cukrem pudrem, masa powinna być gładka i puszysta. Następnie dodawaj po jednym żółtku – całość możesz miksować na niewielkich obrotach robota kuchennego.
Gdy składniki się połączą wsyp obie mąki i pastę waniliową. Wszystko delikatnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciskaj porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środek każdej z nich wyłóż odrobinę ulubionej marmolady.
Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15 minut.