Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka z ulubioną marmoladą. Jeśli macie w spiżarni zachomikowaną tę od babci, idealnie nada się do wypieku słodkości.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 192
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 192
Składniki
Masło utrzyj z cukrem pudrem, masa powinna być gładka i puszysta. Następnie dodawaj po jednym żółtku – całość możesz miksować na niewielkich obrotach robota kuchennego.
Gdy składniki się połączą wsyp obie mąki i pastę waniliową. Wszystko delikatnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciskaj porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środek każdej z nich wyłóż odrobinę ulubionej marmolady.
Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15 minut.