Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka z ulubioną marmoladą. Jeśli macie w spiżarni zachomikowaną tę od babci, idealnie nada się do wypieku słodkości.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 99
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 315
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 99
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 315
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Masło utrzyj z cukrem pudrem, masa powinna być gładka i puszysta. Następnie dodawaj po jednym żółtku – całość możesz miksować na niewielkich obrotach robota kuchennego.
Gdy składniki się połączą wsyp obie mąki i pastę waniliową. Wszystko delikatnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciskaj porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środek każdej z nich wyłóż odrobinę ulubionej marmolady.
Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15 minut.