Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z masłem orzechowym.W sam raz do kawusi i jako słodka przekąska.Bardzo smaczne,chrupiące i mające lekko słonawy smak.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Wszystkie składniki oprócz mąki wsypujemy do miski i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i całość ponownie miksujemy.Jeśli ciasto jest rzadkie dodajemy więcej mąki. Wykładamy ciasto na blat i zagniatamy chwilę,podsypując mąką. Wyrobione gładkie ciasto dzielimy na jednakowe małe części i robimy z nich kuleczki,które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie te kuleczki spłaszczamy widelcem robiąc na ciasteczku taką kratkę :). Nagrzewamy piekarnik do 170C ,wkładamy ciasteczka i pieczemy po ok.10 min.Pilnujemy aby się nie przypaliły. Można je przechowywać podobnie jak pierniczki w puszce lub ozdobnym słoiczku. SMACZNEGO!!!