Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z masłem orzechowym.W sam raz do kawusi i jako słodka przekąska.Bardzo smaczne,chrupiące i mające lekko słonawy smak.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15634
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4703
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 373
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2906
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15634
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4703
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 373
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2906
Składniki
Wszystkie składniki oprócz mąki wsypujemy do miski i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i całość ponownie miksujemy.Jeśli ciasto jest rzadkie dodajemy więcej mąki. Wykładamy ciasto na blat i zagniatamy chwilę,podsypując mąką. Wyrobione gładkie ciasto dzielimy na jednakowe małe części i robimy z nich kuleczki,które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie te kuleczki spłaszczamy widelcem robiąc na ciasteczku taką kratkę :). Nagrzewamy piekarnik do 170C ,wkładamy ciasteczka i pieczemy po ok.10 min.Pilnujemy aby się nie przypaliły. Można je przechowywać podobnie jak pierniczki w puszce lub ozdobnym słoiczku. SMACZNEGO!!!