Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z masłem orzechowym.W sam raz do kawusi i jako słodka przekąska.Bardzo smaczne,chrupiące i mające lekko słonawy smak.
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 87
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 87
Składniki
Wszystkie składniki oprócz mąki wsypujemy do miski i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i całość ponownie miksujemy.Jeśli ciasto jest rzadkie dodajemy więcej mąki. Wykładamy ciasto na blat i zagniatamy chwilę,podsypując mąką. Wyrobione gładkie ciasto dzielimy na jednakowe małe części i robimy z nich kuleczki,które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie te kuleczki spłaszczamy widelcem robiąc na ciasteczku taką kratkę :). Nagrzewamy piekarnik do 170C ,wkładamy ciasteczka i pieczemy po ok.10 min.Pilnujemy aby się nie przypaliły. Można je przechowywać podobnie jak pierniczki w puszce lub ozdobnym słoiczku. SMACZNEGO!!!