Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego. Wypiek jest bezglutenowy i bez białego cukru, dlatego osoby będące na diecie bezglutenowej lub niskocukrowej mogą je jeść bez obaw. Aby ciasteczka wyglądały ładnie za pomocą widelca, stwórz na nich wzorek.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99022
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99022
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Rozpuść olej kokosowy w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
W dużej misce wymieszaj ze sobą masło orzechowe, syrop klonowy i olej kokosowy.
Następnie dodawaj partiami mąkę migdałową, owsianą i kukurydzianą. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi.
Z gotowego ciasta odrywaj kawałki, formuj w kulkę, a następnie spłaszczaj w rękach.
Ciasteczka wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Za pomocą widelca odciśnij na nich wzór – przyłóż widelec najpierw w orientacji horyzontalnej, a później wertykalnej.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 10 minut. Po wyciągnięciu z pieca pozwól im ostygnąć przez 5 minut, dopiero po tym czasie przełóż na talerz.