Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego. Wypiek jest bezglutenowy i bez białego cukru, dlatego osoby będące na diecie bezglutenowej lub niskocukrowej mogą je jeść bez obaw. Aby ciasteczka wyglądały ładnie za pomocą widelca, stwórz na nich wzorek.
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2891
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2891
Składniki
Rozpuść olej kokosowy w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
W dużej misce wymieszaj ze sobą masło orzechowe, syrop klonowy i olej kokosowy.
Następnie dodawaj partiami mąkę migdałową, owsianą i kukurydzianą. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi.
Z gotowego ciasta odrywaj kawałki, formuj w kulkę, a następnie spłaszczaj w rękach.
Ciasteczka wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Za pomocą widelca odciśnij na nich wzór – przyłóż widelec najpierw w orientacji horyzontalnej, a później wertykalnej.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 10 minut. Po wyciągnięciu z pieca pozwól im ostygnąć przez 5 minut, dopiero po tym czasie przełóż na talerz.