Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste kruche , maślane ciasteczka wyciskane przez maszynkę do ciastek. Można zrobić w wersji klasycznej lub w kakaowej. Zapraszam na przepis
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1264
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1532
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 748
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1264
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1532
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 748
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść ręcznie lub robotem kuchennym używając haka . Do zagniatania ciasta . Ciasto powinno być gładkie.
Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki aby strzałów . Po tym czasie nakładać porcjami do maszynki do ciastek lub maszynki do mięsa z nakładka do ciastek
I wyciskać dowolne kształty, długie taśmy ciasteczek, pokroić na kółko centymetrowe kawałki układamy na blasze od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia . Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni na złoty kolor . Smacznego polecam.