Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste kruche , maślane ciasteczka wyciskane przez maszynkę do ciastek. Można zrobić w wersji klasycznej lub w kakaowej. Zapraszam na przepis
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165536
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165536
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 94
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść ręcznie lub robotem kuchennym używając haka . Do zagniatania ciasta . Ciasto powinno być gładkie.
Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki aby strzałów . Po tym czasie nakładać porcjami do maszynki do ciastek lub maszynki do mięsa z nakładka do ciastek
I wyciskać dowolne kształty, długie taśmy ciasteczek, pokroić na kółko centymetrowe kawałki układamy na blasze od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia . Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni na złoty kolor . Smacznego polecam.