Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste kruche , maślane ciasteczka wyciskane przez maszynkę do ciastek. Można zrobić w wersji klasycznej lub w kakaowej. Zapraszam na przepis
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść ręcznie lub robotem kuchennym używając haka . Do zagniatania ciasta . Ciasto powinno być gładkie.
Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki aby strzałów . Po tym czasie nakładać porcjami do maszynki do ciastek lub maszynki do mięsa z nakładka do ciastek
I wyciskać dowolne kształty, długie taśmy ciasteczek, pokroić na kółko centymetrowe kawałki układamy na blasze od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia . Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni na złoty kolor . Smacznego polecam.