Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z miodem są wilgotne, miękkie i pyszne. Świetnie sprawdzają się jako przekąska na różne wydarzenia rodzinne, ale też na co dzień, do kawy czy z okazji niespodziewanych gości. Przyrządza się je błyskawicznie, a zasmakują smakiem. Możesz też łatwo zmieniać ich aromat, używając różnego rodzaju miodu. Te z lipowym czy wielokwiatowym będą łagodne i bardzo słodkie. Te z gryczanym będą pikantniejsze i wyraziste. W składnikach dodatkowo nie ma nabiału – jeśli jesteś na diecie wegańskiej zmień miód na wegański zamiennik i tyle!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2033
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 266
Polecam.
Odsłon: 442
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2033
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 266
Polecam.
Odsłon: 442
Składniki
W misie utrzyj ze sobą olej, miód i cukier na gładką masę. Dodaj jajko i ekstrakt waniliowy i wmieszaj do całkowitego wchłonięcia. Wmieszaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Włóż ciasto do lodówki na 15-30 minut, aż będzie stosunkowo twarde i łatwe w formowaniu.
Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszcz je. Obtocz je w cukrze trzcinowym i odkładaj na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz ciasteczka przez 7-9 minut, aż brzegi staną się jasnobrązowe. Wyjmij je i ostudź na kratce.