Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste kruche czekoladowe ciasteczka z połówkami orzechów. Jak może już wiecie kocham kwiaty, więc nie mogło być inaczej i ciasteczka są w kształcie kwiatków.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1569
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231984
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1569
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231984
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5062
Składniki
Wychodzi 21 ciastek. Foremka w kształcie kwiatka 6 cm. Masło należy wyjąć z lodówki 15-20 minut wcześniej. Wszystkie składniki, oprócz orzechów miksujemy na kruszonkę, potem zagniatamy na gładką masę. Część ciasta wałkujemy na grubość do 1 cm. Robimy to pomiędzy folią przezroczystą. W ten sposób zapobiegniemy dodawaniu większej ilości mąki.
Foremką wycinamy wzorki, przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Po środku każdego ciastka umieszczamy połówkę orzecha, płatki ozdabiamy tworząc nacięcia. Ja robiłam to przyrządem do dekoracji, ale można to zrobić np. widelcem. Ciastka pieczemy w 180 C, około 20 minut.