Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja jak czegoś nie wymyślę to jestem chora ????.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Gotowe ciasto francuskie pociąć w poprzek na 5 pasków.
I wzdłuż na 3 paski.
Twarde jabłka (mam malinowe) obrać i oczyścić z gniazd nasiennych.
Na gotowy kwadracik położyć po nacinane jabłko (połówkę) obsypać cukrem.
Przykryć drugim kwadratem.
I za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Obsypać cukrem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 35 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Ciasteczka smakują wyśmienicie. Dla większej ilości ciasteczek powiększyć produkty. Wyszło mi 8 ciasteczek.