Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja jak czegoś nie wymyślę to jestem chora ????.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 45
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38574
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 84
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 841
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 927
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 5575
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 45
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38574
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 84
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 841
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 927
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 5575
Składniki
Gotowe ciasto francuskie pociąć w poprzek na 5 pasków.
I wzdłuż na 3 paski.
Twarde jabłka (mam malinowe) obrać i oczyścić z gniazd nasiennych.
Na gotowy kwadracik położyć po nacinane jabłko (połówkę) obsypać cukrem.
Przykryć drugim kwadratem.
I za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Obsypać cukrem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 35 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Ciasteczka smakują wyśmienicie. Dla większej ilości ciasteczek powiększyć produkty. Wyszło mi 8 ciasteczek.