Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś pysznego do porannej kawki lub spodziewasz się Gości. Proponuję Ci pyszne ciasteczka, które przygotujesz bardzo szybko a smak ich rozpływa się w ustach.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
1. Do miski wsypuję mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Następnie wbijam jajka, dodaję rozpuszczone masło, śmietanę. 2. Zagniatam ciasto, wykładam na oprószony blat mąką i rozwałkowuję na duży prostokąt. Ciasto kroję na trzy podłużone paski pionowo.
3. Prawą stronę każdego paska smaruję cienko dżemy i układam wzdłuż każdego paska rozmrożone wcześniej wiśnie.
4. Ciasto zwijam w rulon, kroję na porcje, w których powinno znajdować się po trzy wiśnie. 5. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
6. Po upieczeniu studzę i posypuję cukrem pudrem. 7. Gotowe. 8. Smacznego.