Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące, mało słodkie, polecam do kubka mleka i kawy.
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 806
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 369
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 206
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 806
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 369
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 206
Składniki
Przesianą mąkę, wymieszać z cukrami, kakao i masłem. Zagnieść ciasto, ma powstać jednolita miękka masa. Folię spożywczą rozkładamy na stole, na folii wałkujemy ciasto, jeśli zajdzie taka potrzeba, podsypujemy lekko mąką. Ciasto wałkujemy na prostokąt. Na rozwałkowane ciasto umieszczamy masło orzechowe, jeśli nie jest słone to można po wierzchu posypać delikatnie solą. Przy pomocy folii, na której znajduje się ciasto zwijamy je. Owinięty folią rulon, umieszczamy w zamrażarce na pół godziny. Po tym czasie odwijamy z woreczka i kroimy na plasterki. Ciasteczka pieczemy 20 minut w 170* Smacznego życzę.