Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kruche ciastka zawsze każdy ma ochotę. Z dodatkiem orzechów smakują każdemu.
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 235
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 347
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 235
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 347
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do większej miski i dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto. nie dosypujemy mąki, bo ma być wilgotne i w miarę klejące.
Odrywamy po kawałku i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Na koniec spłaszczamy i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 20 min w 180 stopniach. Po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem (u mnie standardowo zmielony słodzik).