Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kruche ciastka zawsze każdy ma ochotę. Z dodatkiem orzechów smakują każdemu.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52215
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 177
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52215
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 177
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do większej miski i dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto. nie dosypujemy mąki, bo ma być wilgotne i w miarę klejące.
Odrywamy po kawałku i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Na koniec spłaszczamy i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 20 min w 180 stopniach. Po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem (u mnie standardowo zmielony słodzik).