Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki rozpoczęty. Może by tak kakaowe ciasteczko z truskawką ukrytą pod warstwą zielonej bitej śmietany, polecam.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 960
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 960
Składniki
Babeczkowe ciasteczka. Suche składniki mieszamy razem, mokre oddzielnie. Wlewamy mokre do suchych i mieszamy łyżką do połączenia. Ciasto nakładamy do foremek muffinkowych. Pieczemy około 20 minut w 180-200°C. Studzimy i odcinamy górę. Ubijamy zimną śmietanę, dodając sok z limonki, cukier waniliowy, pod koniec dodajemy śmietan-fix. Po ubiciu mieszamy z odrobiną zielonego barwnika. Na każdym ciasteczku kładziemy po jednej truskawce, naokoło workiem cukierniczym nakładamy bitą śmietanę. Na wierzchu rozkładamy po trzy plasterki truskawek.Jemy od razu, lub po schłodzeniu.