Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki rozpoczęty. Może by tak kakaowe ciasteczko z truskawką ukrytą pod warstwą zielonej bitej śmietany, polecam.
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 146
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 654
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 466
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 54
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 83
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 146
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 654
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 466
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 54
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 83
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 81
Składniki
Babeczkowe ciasteczka. Suche składniki mieszamy razem, mokre oddzielnie. Wlewamy mokre do suchych i mieszamy łyżką do połączenia. Ciasto nakładamy do foremek muffinkowych. Pieczemy około 20 minut w 180-200°C. Studzimy i odcinamy górę. Ubijamy zimną śmietanę, dodając sok z limonki, cukier waniliowy, pod koniec dodajemy śmietan-fix. Po ubiciu mieszamy z odrobiną zielonego barwnika. Na każdym ciasteczku kładziemy po jednej truskawce, naokoło workiem cukierniczym nakładamy bitą śmietanę. Na wierzchu rozkładamy po trzy plasterki truskawek.Jemy od razu, lub po schłodzeniu.