Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miękkie, idealnie czekoladowe ciastka brownie ... polecam :-)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8519
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6992
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4757
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327417
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8519
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6992
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4757
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327417
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić masło z czekoladą, przestudzić. W Misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, Krótko zmiksować. Dodać przestudzoną masę czekoladową, znowu krótko zmiksować. Dodać pokrojoną czekoladę, wymieszać łyżką. Odstawić na 10 min, aby ciasto zgęstniało. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wykładać na nią po 1 łyżce masę czekoladową, zachowując odstępy
Piec w temp. 180 stopni ok. 8-10 min lub z termoobiegiem 8 min. Wyjąć z piekarnika i zdejmować je dopiero po wystygnięciu.
Z podanych proporcji wychodzi ok. 30 szt. pysznych ciastek :-) Smacznego :-)