Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciacha na poprawę nastroju :)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22516
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 164
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 491
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22516
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 164
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 491
Składniki
W garnuszku roztopić masło, do ciepłego wsypać pokruszoną czekoladę. Rozpuścić. Jeżeli jest potrzeba można lekko podgrzać. Odstawić do wystudzenia. Jajka, cukier i ekstrakt z wanilii ubić mikserem, aż potroi swoją objętość. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i ubić. Wlać stopniowo masę czekoladową. Wymieszać tylko do połączenia składników. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Dużą łyżką wykładać masę na ciastka w odstępach. Piekłam 8 minut w 170* z termoobiegiem. Ciasteczka popękają i tak ma być. Masło, mleko o masło orzechowe należy wymieszać i przekładać wystudzone ciasteczka.