Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciacha na poprawę nastroju :)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253673
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253673
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
W garnuszku roztopić masło, do ciepłego wsypać pokruszoną czekoladę. Rozpuścić. Jeżeli jest potrzeba można lekko podgrzać. Odstawić do wystudzenia. Jajka, cukier i ekstrakt z wanilii ubić mikserem, aż potroi swoją objętość. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i ubić. Wlać stopniowo masę czekoladową. Wymieszać tylko do połączenia składników. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Dużą łyżką wykładać masę na ciastka w odstępach. Piekłam 8 minut w 170* z termoobiegiem. Ciasteczka popękają i tak ma być. Masło, mleko o masło orzechowe należy wymieszać i przekładać wystudzone ciasteczka.