Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam mniam..........rozpływaja sie w ustach
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 166
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17381
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 166
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17381
Składniki
Ugotowac budyń jak na opakowaniu z tyn że trzeba zmniejszyc ilośc mleka żeby był gęstrzy i nie wypływał z ciasta (z tego budyniu mleko zmniejszyłam o pół szkl)
Z 1 ciasta wykroiłam ok 15 kwadratów , nałożyłam łyzeczkę budyniu , skleiłam przyciskając widelcem , robiąc kształt trójkąta
Z 2 ciasta zgobiłam inny kształt wyszło 6 sztuk ( tak jak na zdjęciu) . Na końcu posmarowałam rozkłóconym jajkiem i posypałam cukrem , pózniej do piekarnika 180 stopni na 20 minut i gotowe.