Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i pyszne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 90
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 57
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 90
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 57
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 41
Składniki
Brzoskwinie z puszki osączyć z syropu na sicie. Twarożek umieścić w miseczce. Dodać śmietanę, żółtka, cukier puder, budyń, płatki migdałowe. Dokładnie pomieszać. Wystarczy zrobić to łyżką. Rozwinąć ciasto francuskie. Podzielić na prostokąty. Pionowo podzielić na cztery części, a następnie przeciąć w poprzek. Będzie osiem ciastek. W każdym rogu prostokąta zrobić nacięcie ok 1,5 cm po przekątnej. Nie przecinać do końca. Na środku każdego prostokąta rozłożyć twarożek. Pozginać rogi do środka. Nacięcia ładnie się rozchylą. Na wierzchu, na śodku poukładać połówki brzoskwiń. Ciastka przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować delikatnie mlekiem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-35 minut. Wystudzić na kratce. Przed podaniem osypać cukrem pudrem. Smacznego.