Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i pyszne.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Brzoskwinie z puszki osączyć z syropu na sicie. Twarożek umieścić w miseczce. Dodać śmietanę, żółtka, cukier puder, budyń, płatki migdałowe. Dokładnie pomieszać. Wystarczy zrobić to łyżką. Rozwinąć ciasto francuskie. Podzielić na prostokąty. Pionowo podzielić na cztery części, a następnie przeciąć w poprzek. Będzie osiem ciastek. W każdym rogu prostokąta zrobić nacięcie ok 1,5 cm po przekątnej. Nie przecinać do końca. Na środku każdego prostokąta rozłożyć twarożek. Pozginać rogi do środka. Nacięcia ładnie się rozchylą. Na wierzchu, na śodku poukładać połówki brzoskwiń. Ciastka przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować delikatnie mlekiem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-35 minut. Wystudzić na kratce. Przed podaniem osypać cukrem pudrem. Smacznego.