Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia nam robiła takie przysmaki. Pyszne.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 136
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 136
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Wodę zagotować z masłem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i migdałami. Dobrze mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Wystudzić. Dodawać po jednym jajku i ucierać. Nabierać ciasto widelcem i smażyć na głębokim smalcu. Ciastka mają mieć najdziwniejsze kształty i jak najwięcej nosów. Odkładać na papierowy ręcznik. Podawać mocno posypane cukrem pudrem. Smacznego.