Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia nam robiła takie przysmaki. Pyszne.
Pełen smaku sos, do którego przygotowania wykorzystano warzywa z gotowania ar...
Odsłon: 90
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 1265
Pełen smaku sos, do którego przygotowania wykorzystano warzywa z gotowania ar...
Odsłon: 90
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 1265
Składniki
Wodę zagotować z masłem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i migdałami. Dobrze mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Wystudzić. Dodawać po jednym jajku i ucierać. Nabierać ciasto widelcem i smażyć na głębokim smalcu. Ciastka mają mieć najdziwniejsze kształty i jak najwięcej nosów. Odkładać na papierowy ręcznik. Podawać mocno posypane cukrem pudrem. Smacznego.