Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia nam robiła takie przysmaki. Pyszne.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 867
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4127
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 867
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4127
Składniki
Wodę zagotować z masłem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i migdałami. Dobrze mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Wystudzić. Dodawać po jednym jajku i ucierać. Nabierać ciasto widelcem i smażyć na głębokim smalcu. Ciastka mają mieć najdziwniejsze kształty i jak najwięcej nosów. Odkładać na papierowy ręcznik. Podawać mocno posypane cukrem pudrem. Smacznego.