Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla odmiany dzisiaj kokosanki, bardzo proste w przygotowaniu, ale też bardzo smaczne. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, papier do pieczenia, blacha,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10155
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2778
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1894
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 731
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3996
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10155
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2778
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1894
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 731
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3996
Składniki
Żółkła utrzeć z cukrem pudrem do białości, z białek ubić sztywną pianę , dodać do żółtek i delikatnie wymieszać. Następnie wolno wsypywać wiórki kokosowe oraz bułkę tartą stale mieszając do połączenia składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką lub łyżeczką kłaść małe lub większe ciasteczka. Piec w 180 stopniach aż do zrumienienia ciastek i nabrania pięknego złotego koloru. Smacznego Rada ; Ciasteczka można częściowo polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą .
Ciasteczka po upieczeniu
Połączenie masy żółtkowej z ubitą pianą z białek.
Dodanie wiórków kokosowych.
Układanie ciasteczek na blasze.
Gotowe do podania.