Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla odmiany dzisiaj kokosanki, bardzo proste w przygotowaniu, ale też bardzo smaczne. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, papier do pieczenia, blacha,
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 199
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 32
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17432
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 199
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 32
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17432
Składniki
Żółkła utrzeć z cukrem pudrem do białości, z białek ubić sztywną pianę , dodać do żółtek i delikatnie wymieszać. Następnie wolno wsypywać wiórki kokosowe oraz bułkę tartą stale mieszając do połączenia składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką lub łyżeczką kłaść małe lub większe ciasteczka. Piec w 180 stopniach aż do zrumienienia ciastek i nabrania pięknego złotego koloru. Smacznego Rada ; Ciasteczka można częściowo polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą .
Ciasteczka po upieczeniu
Połączenie masy żółtkowej z ubitą pianą z białek.
Dodanie wiórków kokosowych.
Układanie ciasteczek na blasze.
Gotowe do podania.