Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla odmiany dzisiaj kokosanki, bardzo proste w przygotowaniu, ale też bardzo smaczne. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, papier do pieczenia, blacha,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 194
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4211
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 194
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4211
Składniki
Żółkła utrzeć z cukrem pudrem do białości, z białek ubić sztywną pianę , dodać do żółtek i delikatnie wymieszać. Następnie wolno wsypywać wiórki kokosowe oraz bułkę tartą stale mieszając do połączenia składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką lub łyżeczką kłaść małe lub większe ciasteczka. Piec w 180 stopniach aż do zrumienienia ciastek i nabrania pięknego złotego koloru. Smacznego Rada ; Ciasteczka można częściowo polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą .
Ciasteczka po upieczeniu
Połączenie masy żółtkowej z ubitą pianą z białek.
Dodanie wiórków kokosowych.
Układanie ciasteczek na blasze.
Gotowe do podania.