Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla odmiany dzisiaj kokosanki, bardzo proste w przygotowaniu, ale też bardzo smaczne. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, papier do pieczenia, blacha,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1072
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1072
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Składniki
Żółkła utrzeć z cukrem pudrem do białości, z białek ubić sztywną pianę , dodać do żółtek i delikatnie wymieszać. Następnie wolno wsypywać wiórki kokosowe oraz bułkę tartą stale mieszając do połączenia składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką lub łyżeczką kłaść małe lub większe ciasteczka. Piec w 180 stopniach aż do zrumienienia ciastek i nabrania pięknego złotego koloru. Smacznego Rada ; Ciasteczka można częściowo polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą .
Ciasteczka po upieczeniu
Połączenie masy żółtkowej z ubitą pianą z białek.
Dodanie wiórków kokosowych.
Układanie ciasteczek na blasze.
Gotowe do podania.