Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w zrobieniu, pyszne w jedzeniu tak w skrócie można opisać te kruche ciastka. Korzystam z tego przepisu na ciastka kręcone przez maszynkę ale robię że szprycy do robienia ciastek, z różnymi końcówkami do ciastek.
maszynka do mięsa z nakładką do ciastek lub szpryca do ciastek
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2308
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2042
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2308
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2042
Składniki
Na stolnicy posiekać mąkę z masłem, dodać cukier i proszek do pieczenia i posiekać nożem. Zrobić dołek w mące dodać żółtka, letnie mleko, olejek cytrynowy i zagnieść ciasto rękoma. Wgnieść tyle mąki aby uformować kulę. Ja dodałam kandyzowane skórki pomarańczowe. Wkładać do szprycy do robienia ciastek i wyciskać ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jak ktoś ma możliwość zrobienia ciastek z maszynki do mięsa ze specjalną nakładką do wyciskania ciastek to robimy ciasteczka podłużne i kładziemy na blaszkę. Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza ok 18 min.