Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w zrobieniu, pyszne w jedzeniu tak w skrócie można opisać te kruche ciastka. Korzystam z tego przepisu na ciastka kręcone przez maszynkę ale robię że szprycy do robienia ciastek, z różnymi końcówkami do ciastek.
maszynka do mięsa z nakładką do ciastek lub szpryca do ciastek
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 19
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 94
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 614
Polecam.
Odsłon: 234
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 511
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 19
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 94
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 614
Polecam.
Odsłon: 234
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 511
Składniki
Na stolnicy posiekać mąkę z masłem, dodać cukier i proszek do pieczenia i posiekać nożem. Zrobić dołek w mące dodać żółtka, letnie mleko, olejek cytrynowy i zagnieść ciasto rękoma. Wgnieść tyle mąki aby uformować kulę. Ja dodałam kandyzowane skórki pomarańczowe. Wkładać do szprycy do robienia ciastek i wyciskać ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jak ktoś ma możliwość zrobienia ciastek z maszynki do mięsa ze specjalną nakładką do wyciskania ciastek to robimy ciasteczka podłużne i kładziemy na blaszkę. Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza ok 18 min.