Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla niecierpliwych łakomczuszków, do których i ja się zaliczam. Ciasteczka robi się szybciutko i są bardzo pyszne. Długo na stole nie poleżą :)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6964
Polecam.
Odsłon: 115
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5272
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2410
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6964
Polecam.
Odsłon: 115
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5272
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2410
Składniki
Z ciasta wykrawać większe i mniejsze gwiazdki. Gwiazdki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 12 minut w 200 C. Krem. Twaróg z pudrem, cukrem waniliowym i jogurtem ubić na gładką masę. Masa nie powinna być zbyt słodka , bo gotowe ciastka posypujemy pudrem. Przestudzone gwiazdki przekroić na pół i napełnić kremem. Ciastka posypać dużą ilością cukru pudru. Krem jest dość wilgotny dlatego nadziewamy tylko tyle ciasteczek ile planujemy zjeść. Krem możemy przechowywać w lodówce a ciastka z puszce. U mnie poszły wszystkie naraz.