Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane ciasteczka, które nie wymaga pieczenia. Są słodkie, czekoladowe i świetnie sprawdzą się jako przekąska w ciągu dnia. Cukier kokosowy użyty w przepisie możesz zamienić na zwykły lub inny ulubiony słodzik. My wybraliśmy ten, ponieważ charakteryzuje się niskim IG.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30840
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3602
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3430
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1103
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30840
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3602
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3430
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1103
Składniki
Czekoladę posiekaj na mniejsze części.
Płatki owsiane wymieszaj z kakao.
Do garnka wlej mleko, wsyp cukier, dodaj masło i gorzką czekoladę. Cały czas mieszając, podgrzewaj na średnim ogniu. Gdy masa się zagotuje, zdejmij z palnika.
Do jeszcze gorącej masy wsyp zmieszane z kakao płatki owsiane i porządnie wymieszaj.
Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Zwilżonymi wodą dłońmi nabieraj kawałki ciasta, formuj z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego. Układaj na blasze, następnie używając łyżki, lekko spłaszczaj.
Blachę z ciastkami włóż do lodówki na 8 godzin. Po tym czasie ciasteczka będą gotowe do jedzenia.