Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane ciasteczka, które nie wymaga pieczenia. Są słodkie, czekoladowe i świetnie sprawdzą się jako przekąska w ciągu dnia. Cukier kokosowy użyty w przepisie możesz zamienić na zwykły lub inny ulubiony słodzik. My wybraliśmy ten, ponieważ charakteryzuje się niskim IG.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10187
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2816
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1919
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 739
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10187
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2816
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1919
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 739
Składniki
Czekoladę posiekaj na mniejsze części.
Płatki owsiane wymieszaj z kakao.
Do garnka wlej mleko, wsyp cukier, dodaj masło i gorzką czekoladę. Cały czas mieszając, podgrzewaj na średnim ogniu. Gdy masa się zagotuje, zdejmij z palnika.
Do jeszcze gorącej masy wsyp zmieszane z kakao płatki owsiane i porządnie wymieszaj.
Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Zwilżonymi wodą dłońmi nabieraj kawałki ciasta, formuj z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego. Układaj na blasze, następnie używając łyżki, lekko spłaszczaj.
Blachę z ciastkami włóż do lodówki na 8 godzin. Po tym czasie ciasteczka będą gotowe do jedzenia.