Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, zdrowe ciasta. Domowe najlepsze.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5694
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 81
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 108
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 609
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5694
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 81
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 108
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 609
Składniki
W miseczce wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać rozpuszczone masło i rozbełtane jajka. Dokładnie wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczać. Ponieważ masa klei się do rąk, najlepiej ręce częsta zamaczać w wodzie. Obok miseczki z ciastem ustawić miseczkę z wodą. Tak jest wygodnie. Placuszki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 min. Ciasteczka wystudzić. Smacznego