Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny deser do kawy lub przekąska do pracy:)
Blacha i papier do pieczenia, miska, stolnica, waga kuchenna
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8248
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8248
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Składniki
• Suche składniki wymieszać i przesiać do miski lub na stolnicę. Dodać jajko, jogurt i drobno posiekane masło. Wyrobić gładkie ciasto, uformować kulę zawinąć folię spożywczą i odłożyć na godzinę do lodówki. • Piekarnik nastawić na 180C.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki podzielić na dwie części (jedną z powrotem umieścić w lodówce). Blat podsypać lekko mąką rozwałkować ciasto na grubość ok. 0,5 cm i wykrawać dowolne kształty. Ciasteczka przełożyć na blachę, piec około 15 minut.