Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasteczka, które znikają jeszcze zanim przyjdą goście.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Sposób przygotowania: Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać resztę składników i zarobić ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na 0,5 godziny. Następnie rozwałkować i wykrawać literatką kółka. W połowie kółek zrobić na środku dziurkę. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 15 minut.
Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Pod koniec ucierania dodać kwasek cytrynowy. Ciastka przekładać masą: smarować całe kółka i przykładać kółko z dziurką.
LUKIER Składniki: - Białko - 1 szt - Cukier puder - 3/4 szklanki Sposób przygotowania: Białko ucierać z cukrem pudrem przez około 45 minut. Posmarować lukrem wierzch ciastek. SMACZNEGO!!!