Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasteczka, które znikają jeszcze zanim przyjdą goście.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Składniki
Sposób przygotowania: Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać resztę składników i zarobić ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na 0,5 godziny. Następnie rozwałkować i wykrawać literatką kółka. W połowie kółek zrobić na środku dziurkę. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 15 minut.
Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Pod koniec ucierania dodać kwasek cytrynowy. Ciastka przekładać masą: smarować całe kółka i przykładać kółko z dziurką.
LUKIER Składniki: - Białko - 1 szt - Cukier puder - 3/4 szklanki Sposób przygotowania: Białko ucierać z cukrem pudrem przez około 45 minut. Posmarować lukrem wierzch ciastek. SMACZNEGO!!!