Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasteczka, które znikają jeszcze zanim przyjdą goście.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 56
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2069
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 23
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 23
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 56
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2069
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 23
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 23
Składniki
Sposób przygotowania: Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać resztę składników i zarobić ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na 0,5 godziny. Następnie rozwałkować i wykrawać literatką kółka. W połowie kółek zrobić na środku dziurkę. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 15 minut.
Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Pod koniec ucierania dodać kwasek cytrynowy. Ciastka przekładać masą: smarować całe kółka i przykładać kółko z dziurką.
LUKIER Składniki: - Białko - 1 szt - Cukier puder - 3/4 szklanki Sposób przygotowania: Białko ucierać z cukrem pudrem przez około 45 minut. Posmarować lukrem wierzch ciastek. SMACZNEGO!!!