Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z mąki migdałowej przygotujesz w mgnieniu oka. Niestety istnieje ryzyko, że w takim samym tempie się rozejdą, dlatego polecamy zrobić je z podwójnej porcji ciasta. Dodatek soku i otartej skórki z cytryny nadaje im fantastycznego, orzeźwiającego smaku.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 302
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 302
Składniki
Mąkę połącz z cukrem i otartą skórką z cytryny.
Jajka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Gdy będzie gotowa, partiami przekładaj do suchych składników i mieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki. Pod sam koniec wlej sok z cytryny i jeszcze raz wszystko wymieszaj.
Z powstałego ciasta formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą obtaczaj w cukrze pudrze i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka z mąki migdałowej piecz w 150 stopniach Celsjusza przez 35 minut.