Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z mąki migdałowej przygotujesz w mgnieniu oka. Niestety istnieje ryzyko, że w takim samym tempie się rozejdą, dlatego polecamy zrobić je z podwójnej porcji ciasta. Dodatek soku i otartej skórki z cytryny nadaje im fantastycznego, orzeźwiającego smaku.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1356
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1823
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 309
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 621
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1356
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1823
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 309
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 621
Składniki
Mąkę połącz z cukrem i otartą skórką z cytryny.
Jajka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Gdy będzie gotowa, partiami przekładaj do suchych składników i mieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki. Pod sam koniec wlej sok z cytryny i jeszcze raz wszystko wymieszaj.
Z powstałego ciasta formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą obtaczaj w cukrze pudrze i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka z mąki migdałowej piecz w 150 stopniach Celsjusza przez 35 minut.